Videos

Kindbergs - 2

Henrik sjunger

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

Hej alla dansmänniskor.

Man kan ju ibland fundera varför man håller på med detta med dans med den utveckling som är, bergodalbana hela tiden med intressefaktorn.

För min del är det för att dans är så fruktansvärt KUL.

Man träffar så många människor, skapar så många goa kontakter genom livet. Möts oftast av ett leenden när man är ute på dans. Får kramas med kända och okända i härlig dans.

Dans för min del började med folkdans i Björksta Folkdanslag uppe i Umeå där jag kommer ifrån. Började i unga år, var enda killen i gruppen, då var man ett hett byte. Nu är det nog inte lika hett. Vi hade en jättegrupp med ungdomar på den tiden å kul nå fruktansvärt. Åkte på lite utlandsresor och besökte andra lag samt att dom även var till oss.

Har även tillhört Umeå Squardancers, detta var ett rent tillfälle. Vid ett convent som min mor och far var med på i Umeå så var jag och en kompis dit å kikade, hans föräldrad dansade också.

Så tyckte jag att "dansa runt i en fyrkant kan väl inte vara så kul", nästkommande träningssöndag, vem var med på golvet, jo jag. Så där var man med ett tag. Kom inte så högt upp i kunskaperna men, jo det var kul även det.

Sen så har man ju varit med på "Våga Stuffa" på 80-talet. Vår kurs bestod av många ledare, tror vi hade tre olika inom samma kurstillfälle. Men den som gjorde störst nytta, var den dansande polisen Fred och hans fru Gun, som lärde oss ungdomar att dansa på Hagagården, foxtrot (som det hette på den tiden), och bugg (min stora passion)

Därefter blev man ju med i Umeå Dansimperium, där vi även lärde oss latin och standard danser av en kille från Norge, Patrik, som studerade i Umeå på den tiden. Bland dom 10 eller 5 bästa i Norge då, kommer inte riktigt ihåg statusen. Han hade en lika duktig syster som var med vid något tillfälle. Passade på att tävla lite för klubben i bugg och dubbelbugg under 90 talet, framgångar, ja inte värst många men några placeringar hann man ju med.

Var mycket ilag med Skellefteå Dansklubb. Har även tillhört Söderhamnsortens Folkdanslag under tiden man gjorde lumpen. L-a Danzers, dansklubben i Ludvika på den tiden man bodde där. Höll även lite kurser på den tiden för ABF inom jobbet. Rockrullarna sedan man flyttade till Örebro. Å nu är man åter inne på folkdanslag igen genom Grava Folkdanslag, strax utanför Karlstad å det är lika roligt fortfarande.

Även varit statist i filmen Black Jack, av Colin Nutley, från 1990

Men åter till rubriken.

2007 var jag ute för en olycka i skogen, sjävlförvållad, träd över benet. Då blev jag sittandes ett tag som sig bör. Å då började idéerna snurra i hövve. Först hann jag börja med lite tillverkning av silversmycken, www.hippijannessilverringar.se, alltid haft intresse att arbeta med händerna.

Men under tiden man sitter där på kammarn å tänker på vad man kan göra av livet så tog idén fart med att. Varför inte ge tillbaka av det roliga i livet som jag haft. Så var den galna tanken i rullning. Leta lokal, föreningsmodell, eller företag, har ju olika fördelar, vem vänder man sig till angående banden, hur göra med servering, alkohol, alkoholfritt, egen servering eller inhyrt? Ja många å långa funderingar blev det innan startskottet gick.

I början hade jag rejält god hjälp av Mats på Nöjeskällan med band och funderingar, har god hjälp fortfarande. Men har utökat hjälpen mycket till Susanne Zell Nöjesproduktion och Cattis Johansson LS-Tonart.

Banden har varit fantastiskt hjälpsamma genom åren, även dom med idéer och tankar, en del har man ratat en del tagit till sig. Fast man är ju rätt stönig i sig själv, så mest är det nog egna tankar som går igenom.

Fick kontakt med Karlstad-Ulvsby skytteförening angående lokal, och det har varit ett härligt sammarbete genom åren som gått, förhoppningsvis blir det fler bra år.

 

Så kom gärna på ett besök i denna underbara loge. Vi kommer att rymmas allihopa.